ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε στην Λάρισα, την παραμονή της εορτής, ο πολυαρχιερατικὸς εσπερινός του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, χοροστατήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ο οποίος μάλιστα στο κήρυγμά του, εμπνευσμένα αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Αχιλλίου, τους πολλούς δογματικούς και ποιμαντικούς αγώνες του και στην ενάρετη οσιακή πολιτεία του, που τον κατέστησαν νοερό αδάμαντα της Εκκλησίας, υπερασπιστή των αδικουμένων και των πτωχών και αληθινό φωτεινό αστέρα της οικουμένης ολοκλήρου.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Τρίκκης και Σταγών κ. Xρυσόστομος και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Πλήθος δε πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερὸ κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και πολλούς κληρικούς, που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσευχήθηκαν στον χαριτόβρυτο Άγιο Αχίλλιο για την ψυχική και σωματική τους υγεία.