ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Α. Στην Ιερά μας Μητρόπολη έχει συσταθεί με το άοκνο πατρικό ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου και λειτουργεί το γραφείο για θέματα αιρέσεων και  παραθρησκευτικών κινημάτων.

Η αυξανόμενη δραστηριότητα των λεγόμενων μαρτύρων του Ιεχωβά, των Πεντηκοστιανών καθώς και άλλων νεοφανών κινημάτων  είναι το αντικείμενο μελέτης, αλλά ταυτόχρονα και η ορθόδοξη απάντηση στην παραχάραξη της αλήθειας που οδηγεί στην απώλεια ψυχών, υπέρ ων Ιησούς απέθανεν.

Β. Στα πλαίσια της ποιμαντικής αντιμετώπισης των προαναφερθέντων, η Ιερά μας Μητρόπολη και το αρμόδιο γραφείο αναπτύσσουν μια σταθερή και συνετή αντιαιρετική δράση.

Ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας έχει εκδώσει πολλές εγκυκλίους μέσα από τις οποίες επισημαίνει με Αγιοπνευματικό τρόπο τα στοιχεία της πλάνης. Επίσης έχει τυπωθεί και διανεμηθεί έντυπο υλικό, φυλλάδια ενημερωτικά για θέματα αιρέσεων, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνονται αντιαιρετικά σεμινάρια για κληρικούς και λαϊκούς. Ομιλίες αντιαιρετικού περιεχομένου γίνονται στο φροντιστήριο κατηχητών, στις νεανικές συνάξεις σε πολλούς Ιερούς Ναούς της πόλης μας και των μεγάλων χωριών της Μητροπολιτικής μας επαρχίας, καθώς και από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό 96,3 MHZ.

Στην Ιερά μας Μητρόπολη είχαμε την τιμή και την ευλογία να πραγματοποιηθούν δυο Πανορθόδοξες συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας.

Η ΙΒ΄ Πανορθόδοξη συνδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2000 με θέμα «Ποιμαντική αντιμετώπιση των αιρέσεων». Η υποδειγματική διοργάνωση της συνδιάσκεψης  και η αμέριστη αγάπη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης  κ. Ιγνατίου, συνετέλεσαν στη λαμπρή επιτυχία αυτής της συνδιάσκεψης.

Η ΚΒ΄ Πανορθόδοξη συνδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2010 με θέμα « Μορφές και εκφάνσεις του σύγχρονου Αποκρυφισμού » επισήμανε ότι όλες οι μορφές και οι εκφάνσεις του αποκρυφισμού (αστρολογία, μαγεία, εναλλακτικές θεραπείες κ.ά.) δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση και αξία.

 

 

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΒΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ”

iexovas