Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, της Ενορίας του Σωτηρίου, κοντά στη λίμνη Κάρλα, μετέβη απόψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να τελέσει τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό στην μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου.
Παρά τη ζέστη του κάμπου πλήθη πιστών προσέδραμαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο και ζήτησαν τη χάρη και την ευλογία της Αγίας. Επίσης, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των μικρών παιδιών, που με το τιτίβισμα τους έδιναν άλλη Χάρη στην υμνόδηση της Αγίας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σε εποχή που η γυναίκα δεν μετρούσε στα μάτια της κοινωνίας, στην εποχή που οι νέοι ήταν στο περιθώριο και κανείς δεν τους έδινε σημασία, μία νέα γυναίκα η Αγία Παρασκευή, έδρασε στην Ελλάδα προκειμένου να κηρύξει το χριστιανισμό και να κερδίσει ψυχές στην υπόθεση του φρικτού Γολγοθά. Κατάφερε δε και να την προσέξουν και να της δώσουν σημασία και να την σεβαστούν, ακριβώς διότι ήταν κατακοσμημένη με πολλές αρετές, κυρίως όμως με αυτήν που αναφερεται στα ψάλομενα, την αρετή της παρθενίας. Η Αγία Παρασκευή επιμελούμενη την ομορφιά της ψυχής της και όχι του σώματος, μπόρεσε να εμπνεύσει τον σεβασμό και να καταστεί αντικείμενο προσοχής στα όσα έλεγε, έτσι ώστε να πείσει. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο στολισμός της ψυχής είναι αυτό που ζητάμε σήμερα, είναι πάντα ο αιώνιος τρόπος με τον οποίον κάποιος ακόμη και αν είναι νέος, ακόμα κι αν οι μεγαλύτεροι τον περιφρονούν, μπορεί να καταστεί σεβαστός, άξιος προσοχής και ο λόγος του να μετρήσει.
Προέτρεψε δε τα νέα παιδιά να προσέχουν στη ζωή τους, να τηρούν τον σεβασμό, την εγκράτεια, τη σωφροσύνη, ώστε να καθίστανται σεβαστοί και πραγματικά να ενεργούν στην κοινωνία μας ως σοβαροί πυλώνες, κάτι που τόσο έχει ανάγκη η σύγχρονη εποχή.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και διένειμε τον ευλογημένο άρτο.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ:










