“ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ” – ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Μία από τις προτεραιότητες του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου είναι και η προσπάθεια ανάδειξης εκκλησιαστικού λόγου που να αγγίζει πτυχές της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Η τοπική Εκκλησία, λοιπόν, προχωρά στην έκδοση μίας επιστημονικής επετηρίδας-περιοδικού με τίτλο “ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ”. Το περιεχόμενο της έκδοσης θα είναι δομημένο σε τρεις ενότητες. Η πρώτη θα έχει σκοπό να καταδείξει τον θεολογικό λόγο σε ζητήματα υπαρξιακής αναζήτησης. Η δεύτερη να προβάλει όψεις της λαρισαϊκής ιστορίας, λαογραφίας και παράδοσης, που να σχετίζονται και με την Εκκλησία. Η τρίτη να εγκαινιάζει έναν διάλογο Εκκλησίας και κοινωνίας, με καταγραφή προτάσεων και προοπτικών που να μιλούν στην καρδιά του ανθρώπου, αλλά και να γεννούν γόνιμες προσεγγίσεις, με σκοπό την συμπόρευση με κριτήρια αληθείας.
Για τον σκοπό αυτό ο κ. Ιερώνυμος είχε συνάντηση με την συντακτική ομάδα του περιοδικού, την οποία αποτελούν ο Λαρισαίος κληρικός π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Δρ. Θεολογίας-Φιλόλογος και εκπαιδευτικός, ο οποίος θα είναι διευθυντής του περιοδικού, ο κ. Κώστας Σπανός, εκδότης του “Θεσσαλικού Ημερολογίου”, με απέραντη αγάπη για την τοπική ιστορία, ο γιατρός κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει δώσει δείγματα σπουδαίας γραφής πάνω σε θέματα εκκλησιαστικής ιστορίας και παράδοσης και ο κ. Αθανάσιος Χρυσοβέργης, Δρ. Θεολογίας, πρώην Δήμαρχος Αμπελώνα, που κι αυτός έχει καταθέσει το στίγμα του στα λαρισαϊκά γράμματα.
Το πρώτο τεύχος του περιοδικού αναμένεται να κυκλοφορήσει στην πανήγυρη του πολιούχου της πόλης Αγίου Αχιλλίου, στις 15 Μαΐου 2019.