«Τους τρείς μεγίστους φωστήρας, της τρισηλίου Θεότητος…»

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής της Συνάξεως των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το Αποστολικό χωρίο: «… μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν…».

Τόνισε ότι σήμερα που τιμάμε τους Τρεις μεγίστους φωστήρες της τρισηλίου Θεότητος, οι οποίοι ασυνθηκολόγητοι με οποιαδήποτε σκοπιμότητα ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν και τη ζωή τους για την αλήθεια και την πίστη, ακόμη και σήμερα που μοιάζει η εποχή μας με την εποχή τους, ο Θεός μας ζητάει και πάλι να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της πίστεως και να μιμηθούμε την πίστη τους στην κάθε δυσκολία μας, στον κάθε πόνο μας.

Περαίνοντας τον λόγο του, κάλεσε όλους τους πιστούς να μείνουν εδραίοι στα όσα η Εκκλησία ορίζει και να αντλούν δύναμη τόσο από τη χάρη της Μεγαλόχαρης, μιας που την εύρεση της Αγίας Εικόνας της εορτάζουμε σήμερα, όσο και από τους Τρεις Ιεράρχες και τον επίσης εορταζόμενο Άγιο Ιππόλυτο, ακόμη και όταν γύρω μας ακούγονται συνθήματα απιστίας και πολλοί ζουν μέσα στην ολιγοπιστία.