Συνάντηση Μητροπολίτου Λαρίσης Με τον Εικαστικό – Υπεύθυνο Του Περιοδικού « ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ» Χρήστο Παπανικολάου

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο εικαστικός κ. Χρήστος Παπανικολάου στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Παπανικολάου για τα εξαιρετικής καλλιτεχνικής έμπνευσης και ποιότητας εξώφυλλα του Περιοδικού, ενώ με τη σειρά του ο Λαρισαίος εικαστικός ενεχείρισε στον Επίσκοπο μας και το εξώφυλλο του 5ου τεύχους, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ακολούθως, μετέβησαν ομού στον κυκλικό κόμβο της οδού Βόλου προκειμένου να δουν από κοντά το νέο έργο του κ. Παπανικολάου που τοποθετήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο δημιουργός του έργου ανέπτυξε στον Σεβασμιώτατο την εικαστική του προσέγγιση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την Κλίμακα του Ιωάννου που στα ασκητικά συγγράματα δρα προειδοποιητικά τόσο για την ανύψωση όσο και την πτώση πολλών και αναλύθηκε η προοπτική του αγώνα της ζωής στη Θεσσαλία μέσα από αρχές, αξίες και ιδανικά και τους ανθρώπους που τα υπηρετούν σωστά.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης συνεχάρη τον συνεργάτη της Μητροπόλεως κ. Χρήστο Παπανικολάου για την τολμηρή του πρωτοβουλία και αισθητική σύλληψη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα ένα έργο πρωτότυπο και μοναδικό. Είναι δε κομβικής σημασίας το γεγονός ότι αυτό το εκφραστικό πολλών μηνυμάτων καλλιτέχνημα ανήκει στη Θεσσαλία.