Στην Ορεινή Κρανιά Ο Ποιμενάρχης Μας

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρανιάς Ολύμπου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ανήμερα της εορτής του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, στο κήρυγμα του ανέλυσε την Αποστολική περικοπή, τονίζοντας ότι ο κόσμος μας έχει γίνει απρόσωπος. Ο κάθε άνθρωπος ακολουθεί τον προσωπικό του δρόμο. Συνήθως παίρνει, χωρίς να ενδιαφέρεται να δώσει. Θέλει να αναπαύεται η ψυχή του απαιτώντας από όσους θεωρεί ότι έχουν χρέος να το πράξουν, γονείς, δάσκαλοι, πνευματικοί πατέρες, φίλοι, χωρίς όμως ο ίδιος να νιώθει ότι η αγάπη που ζητά χρειάζεται να λειτουργεί αμοιβαία. Όχι μόνο τι έλαβες, αλλά και τι μπορείς να δώσεις. Και συνήθως αυτοί που αγαπούνε, τους αρκεί ένα σημάδι έγνοιας. Ένα ευχαριστώ. Κατέληξε δε, λέγοντας ότι όλοι μας οφείλουμε να παρακινηθούμε και να καταλάβουμε ότι η αγάπη δεν είναι μονομερής και ότι ακόμη και ο πιο δυνατός χρειάζεται τη βοήθεια της χαράς!

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της αρτοκλασίας στο προαύλιο του Ιερού Ναού, παρουσία πλήθος πιστών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη.