Στην Καλαμπάκα Ο Ποιμενάρχης μας

Στην Καλαμπάκα μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη λειτουργίας της Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών μελετών των Αγίων Μετεώρων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων από τη χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων «Μετεωριτικό Ψαλτήρι», ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Κωσταντίνου Αγοραστού, της Προϊσταμένης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Κρυσταλλίας Μαντζανά, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Νήφων Καψάλης έκανε μία εισαγωγική αναφορά στη ζωή της Μετεωρικής Μοναστικής Αδελφότητος.
Ακολούθως, έγινε η παρουσίαση των ερευνητικών συγγραμμάτων του κ. Κωνσταντίνου Βαφειάδη από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α. Π. Θ. κ. Θεόδωρο Γιάγκου και από τον Επίκουρο Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Α. Π. Θ. κ. Φωκίωνα Κοτζαγεώργη. Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης, έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος παρουσιάζοντας τις δράσεις και τα οράματα της Μητροπολιτικής Ακαδημίας, ενώ ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την τιμητική τους παρουσία.