«Πρώτος Εν Μάρτυσιν Εδείχθης Και Εν Διακόνοις Στέφανε Μακάριε…»

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, σήμερα, Κυριακή μετά τη Χριστού Γέννηση.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης ανέλυσε την Αποστολική περικοπή, η οποία είναι χωρισμένη σε τρία μέρη: στη ζωή, στην ομολογία και στο μαρτύριο του εορτάζοντος Αγίου Στεφάνου, του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου, σταθείς ιδιαίτερα στον στίχο: «εν σοφία και πνεύματι…». Αναφέρθηκε στη σοφία του Αγίου, στην απλότητα της εμπειρίας του, στην απλότητα της αγιότητας του, στο βαθύ του πνεύμα, στη συγχωρητικότητα του, η οποία απέβλεπε στο εκκλησιαστικό συμφέρον ώστε να επέλθει ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος, ακόμη και στους διώκτες του. Περαίνοντας τον λόγο του, τόνισε ότι η Εκκλησία δεν δεσμεύεται από εξωτερικά σχήματα, τύπους και νόμους, παρά μόνο από την υπακοή στον Θεό και στο θείο Του θέλημα.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα εφημέριο του Ναού και διακονούντα στα γραφεία της Μητροπόλεώς μας π. Στέφανο Γιάνναρο να σπουδάσει τη σοφία και το πνεύμα του Αγίου του, ενώ απευθυνόμενος προς όλους τους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεώς μας τους προέτρεψε να κάνουν τη Γέννηση του Χριστού μας, αναγέννησή τους.