Πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει το  Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται κάτωθεν του Ιερού  Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

  • Την Τρίτη 25 Ιουλίου, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης.
  • Το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
  • Την Τετάρτη 26 Ιουλίου, το πρωί, θα  ψαλεί ο Όρθρος  και  εν συνεχεία  η  Πανηγυρική Θ.  Λειτουργία και  η  Ακολουθία  του  Υψώματος  της  Αγίας.
  • Το απόγευμα, στις 7.30μ.μ., θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στους δρόμους της συνοικίας.
  • Το βράδυ, από τις 9.30 μ.μ. και μετά, θα τελεσθεί Ιερά Κατανυκτική Αγρυπνία για την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού.

** Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

** Το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής θα είναι ανοικτό καθ΄ όλη τη διάρκεια της Ιεράς Πανηγύρεως.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ.