Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ “ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ”

Μία μαγική νύχτα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας προχθές Σάββατο. Εκεί η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου και του Ορχηστρικού Συνόλου και με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη, έδωσαν μία μεγάλη εορταστική συναυλία στέλνοντας τις ευχές τους σ’ όλο το λαρισαϊκό κοινό.
Ο κ. Καρβούνης μαζί με τους μουσικούς παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, που ετοίμασαν με πολύ ενθουσιασμό, αγάπη και μεράκι και το οποίο περιελάμβανε έργα σπουδαίων συνθετών και κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.
Στο πρώτο μέρος της βραδιάς παρουσιάστηκε το μεγαλειώδες «Gloria» του Antonio Vivaldi με solist τη Γιώτα Κοντού (soprano) και την Αμαλία Σδρόλια (mezzo soprano). Το “Gloria” του Antonio Vivaldi (1678 – 1741) γράφτηκε το 1715 περίπου, στη Βενετία, για το Ospedale della Pieta, ένα ορφανοτροφείο θηλέων που φιλοξενούσε συνήθως τα νόθα κορίτσια των Βενετών ευγενών, στηριζόμενο στις χορηγίες τους. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Παιδική και η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ ταξίδεψαν το κοινό σ’ όλο τον κόσμο με τραγούδια και ύμνους που γράφτηκαν για τη μεγάλη αυτή μέρα, μελωδίες λαμπερές και συνάμα κατανυκτικές, που με την υπέροχη μουσική τους αποδίδουν το πραγματικό νόημα της ενανθρώπισης του Θεανθρώπου και προαναγγέλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της χριστιανοσύνης, ζεσταίνοντας τις καρδιές των ανθρώπων.
Η συναυλία εντασσόταν στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΔΩΛ για τις γιορτινές μέρες του Δωδεκαημέρου.
Χαιρετισμούς για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής Χορωδίας ΔΩΛ απηύθυναν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, ο πρόεδρος του ΔΩΛ Νίκος Καλτσάς, ο διευθυντής του Ωδείου Απόστολος Αλεξίου και πάρα πολύς κόσμος.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”