Νέα :: EΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΑΣ. – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>EΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΑΣ. Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 04/03/2013 EΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΑΣ.

 

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ.

Με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, πολλών Ηγουμένων και Ηγουμενισσών τελέσθηκε η εξόδιος ιερά ακολουθία της μακαριστής μοναχής Εφραιμίας στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Γλυκοφιλούσης στην ορεινή Ραψάνη, το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2013, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος συγκινημένος εξεφώνησε τον επικήδειον λόγον προς την μεταστάσαν αγίαν μοναχήν.

« Προπέμπουμε σήμερα μία ενάρετη μοναχή, που έφτασε σε μεγάλα πνευματικά ύψη, έζησε το μυστήριο του μέλλοντος αιώνος και ιδού σήμερα αυλίζεται ήδη εις τας αυλάς του Κυρίου.

Η Γερόντισσα Εφραιμία απέρχεται σήμερα εκ των ενθάδε, αφήνοντας μνήμη ανδρείας και οσιακής γυναικός, που έδιδε καθημερινά ζωντανή την μαρτυρία του Ιησού Χριστού, τόσο στο μοναστήρι της και τις αδελφές, όσο και στους πολυπληθείς προσκυνητές που κατέφθαναν κοντά της, για να ξεδιψάσουν πνευματικά και να πάρουν δύναμη και γλυκύτητα, από την πνευματική και γλυκεία μορφή της. Η ευχή της ας μας συνοδεύει και τώρα, που την αποστερούμαστε αλλά και πάντοτε…» τόνισε εν βαθυτάτη συγκινήσει ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, λίγο πριν του ενταφιασμού του σεπτού σκηνώματος της απερχομένης μητρός.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου