Νέα :: 11ΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>11ΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 24/02/2012 11ΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ

11ΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗ

Ένδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 από της σεπτής Κοιμήσεως του αλήστου μνήμης πολυσεβάστου Γέροντος π.Δαμασκηνού Κατρακούλη, ιδρυτού και κτίτορος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Μακρινού Μεγάρων και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μεγάρων.

Μετά πολλής ιεράς συγκινήσεως τελέσθηκε την ημέρα αυτή το ενδεκαετές μνημόσυνο του αλησμόνητου πνευματικού Πατρός και ποδηγέτου, στο νέο καθολικό της Ιεράς Μονής του Μακρινού, το αφιερωμένο στην Βάπτιση του Κυρίου.

Στο ιδιαίτερα κατανυκτικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συλλειτούργησαν με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Βαρθολομαίου, οι Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, Προικονήσου κ.Ιωσήφ, Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος και Ελευσίνος κ.Δωρόθεος, ενώ συμμετείχαν πολλοί ιερομόναχοι και πατέρες, πνευματικοί υιοί του μακαριστού π.Δαμασκηνού, συμπροσευχομένων πολλών καλογραιών από πολλά μοναστήρια της γύρω περιοχής, καθώς και πολλών πιστών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ομίλησε για το ιερό πρόσωπο του αειμνήστου και πολύκλαυστου Γέροντος Δαμασκηνού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ.Ιωσήφ, ο οποίος με την ρητορική ικανότητα που τον διακρίνει αναφέρθηκε αφ’ενός μεν στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης και αφ’ετέρου στην ζωή και το έργο του απελθόντος Ιερομονάχου.

« Ξεκίνησε από τα πρώτα νεανικά του χρόνια, την πνευματική εργασία του σε τούτη την ευλογημένη γη των Μεγάρων, έχοντας έμφυτη μέσα στην καρδιά του την κλίση από τον Θεό, στην συνέχεια έλαβε το χάρισμα της Ιερωσύνης, ίδρυσε την ιερά αυτή μάνδρα του Μακρινού, την οποία με τον ένθεο ζήλο του και την σοφή καθοδήγησή του κατέστησε φάρον πνευματικόν και εργαστήριον αγιότητος και πολιτεύθηκε ως επίγειος άγγελος δεικνύοντας στα πολλά πνευματικά του παιδιά, κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς τον σωτήριο δρόμο του Θεού, την πορεία προς την Θέωση και τον αγιασμό.Ήταν ολόκληρη η ζωή του μία πορεία πολύκαρπη και καλλίκαρπη, γεμάτη από την ευλογία του Θεού. Ας έχουμε την ευχή του και ας προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε επακριβώς το δρόμο που εκείνος χάραξε και εβάδισε κατά την επίγειο ζωή του », τόνισε ο λόγιος ομιλητής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου εψάλλη τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου «παππού» του Αη-Γιάννη, π.Δαμασκηνού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ.Ιγνατίου, ο οποίος ευχήθηκε στην αδελφότητα καλούς αγώνες, Καλή κι ευλογημένη Τεσσαρακοστή και να έχουν πάντοτε τις ευχές του π.Δαμασκηνού από την εν Ουρανοίς Θριαμβεύουσα Εκκλησία.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου