Νέα :: Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 12/10/2012 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

ΙΕΡΑ ΟΛΟΝΥΚΤΙΟΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Κ. ΙΓΝΑΤΙΟ.

 

 

 

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με την συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού ευλαβών προσκυνητών τελέσθηκε η ολονύκτιος Ιερά και κατανυκτική αγρυπνία του εορταζομένου Αγίου, Οσίου πατρός ημών Συμεών του νέου Θεολόγου στο καθολικό της Συνοδικής Ιεράς Μονής του  στον Κάλαμο της Αττικής, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου.

 

 Ως ευλογημένη νύχτα χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος την βραδυά της 11ης Οκτωβρίου που ξημέρωνε η εορτή του Αγίου του φωτός μέσα σε αυτό το θαυμάσιο κλίμα με τις υπέροχες φωνές των πατέρων και των Ιεροψαλτών, που έψαλλαν μελίρρυτα όλη την νύχτα υμνώντας τα μεγαλεία του Αγίου Θεού και τιμώντας τον Άγιο Συμεών, που αξιώθηκε της εμπειρίας του ακτίστου φωτός και της θείας μεθέξεως.

 

 Με ιδιαίτερη δε συγκίνηση ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Καλάμου, Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να παραστεί στην μεγάλη αυτή ολονύκτια ιερά αγρυπνία του εφόρου της Μονής τους, για την πολύ διδακτική και ωφέλιμη ομιλία του, και για την εγκάρδια αγάπη του με την οποία περιβάλει τόσο τον ίδιο, όσο και την  αδελφότητά του.

 

 Η λαμπρά και ξεχωριστή αυτή πανήγυρις του Αγίου, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Καθηγούμενοι και αντιπρόσωποι Ιερών Μονών, μοναχές αλλά και πολλοί εκ των τοπικών αρχόντων της Αττικής, έκλεισε με τα μεθέορτα και τα κτητορικά που τελέσθηκαν ανήμερα της εορτής το βράδυ, παρουσία πολλών ευλαβών προσκυνητών.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου