Νέα :: Ο ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>Ο ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 18/03/2013 Ο ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

 

 

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ.

Την Κυριακή της Τυρινής έφτασε στην Λάρισα, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου  κ. Δαμασκηνός, ο οποίος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και μίλησε στους πιστούς πάνω στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, παροτρύνοντάς τους να ξεκινήσουν πρόθυμα και με ιερό ζήλο τον αγώνα της πραγματικής νηστείας και της προσωπικής καθάρσεως, μέσω των οποίων θα αξιωθούν ιερών αποκαλύψεων στην πνευματική τους ζωή.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε ο Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της συγχωρήσεως, μέσα στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, τον οποίον δια θερμών λόγων καλοσώρισε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως έναν ευλογημένο Ιεράρχη με μεγάλη προσφορά και  πλούσιο πνευματικό έργο τόσο κατά την διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όσο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην συνέχεια ζήτησε συγνώμη από τους πατέρες και τα πλήθη των συγκεντρωμένων Χριστιανών και όλοι μαζί στη συνέχεια αλληλοσυγχωρέθηκαν με την ευκαιρία της ενάρξεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ιδιαίτερα ωφέλιμος και αφυπνιστικός ήταν ο πύρινος λόγος του προσκεκλημένου ομιλητού, Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο οποίος μίλησε θαυμάσια για την αγάπη που πρέπει να κυριεύει την καρδιά μας αυτές τις άγιες ημέρες και κάλεσε τα συγκεντρωμένα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών να αγωνισθούν με σθένος και δύναμη πολλή εναντίον του κακού, του μισόκαλλου διαβόλου και όλων εκείνων που θέλουν να υποτάξουν την ψυχή μας στα σκοτεινά μονοπάτια του διαβόλου, οδηγώντας την αθάνατη ψυχή μας στον όλεθρο και την απώλεια. Ο παρηγορητικός και ενισχυτικός λόγος του Σεβασμιωτάτου έκλεισε με την παράκληση και την προσευχή του να αποβεί αυτό το στάδιο των αρετών, που ανοίγεται μπροστά μας, η απαρχή της πνευματικής και ψυχικής αναγεννήσεώς μας, που στο τέλος θα σημάνει και την ανάστασή μας εκ της δουλείας της φθοράς και της αμαρτίας!


 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου