Νέα :: ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΡ. ΕΦΡΑΙΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΑΨΑΝΗ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΡ. ΕΦΡΑΙΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΑΨΑΝΗ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 21/02/2014 ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΡ. ΕΦΡΑΙΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΑΨΑΝΗ

 

” Η ΜΟΝΑΧΗ ΕΦΡΑΙΜΙΑ

ΚΑΙ Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ”

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την μακαρία κοίμηση της αειμνήστου Γεροντίσσης Εφραιμίας, της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γλυκοφιλούσης της Ραψάνης.

Πολλοί πατέρες και πολλές μοναχές, πληθώρα ευλαβών προσκυνητών, πνευματικοί συγγενείς και οικείοι της μεταστάσης, ανέβηκαν στο όμορφο Μοναστήρι της Παναγιάς της Γλυκοφιλούσης στην Ραψάνη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Μονής και εν συνεχεία εψάλη το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, ο οποίος αναφέρθηκε δια θερμών λόγων στο ιερό πρόσωπο και στο γλυκύ και ήρεμο του χαρακτήρος της μακαριστής μοναχής, η οποία εβάδισε σε όλη της την ζωή την ευλογημένη και μακαρία οδό του Κυρίου, την δακρύβρεχτη, την αγωνιστική αλλά συγχρόνως αγιαστική και σωτήριο αυτή οδό.

Στο ιερό μνημόσυνο παρέστησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα, ο πρ. Δήμαρχος κ. Βαλσαμόπουλος κ.α., τους οποίους η Γερόντισσα Μαρία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε με συγκίνηση, ευγνωμοσύνη, αλλά  και ιδιαίτερη χαρά.

“Αιωνία η μνήμη της Μακαριστής Γεροντίσης Εφραιμίας.”

Καλό Παράδεισο.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου