Νέα :: ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ! – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ! Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 25/03/2013 ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ!

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΕΡΑΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Με νεανικό παλμό και ζωντανή την φλόγα στις καρδιές τους, πραγματοποίησαν μεγάλη εορτή-αφιέρωμα στην εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τα κατηχητόπουλα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας το πρωί, 24 Μαρτίου 2013, στο κατάμεστο από κόσμο και παιδιά, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Νέοι και νέες της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, ύψωσαν τις φωνές τους, έψαλλαν ύμνους, απήγγειλαν ποιήματα, διηγήθηκαν αληθινά γεγονότα από την ζωή των ηρώων μας και τραγούδησαν επί σκηνής με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο τα αθάνατα τραγούδια της Πατρίδος μας, κυρίως εκείνα που αναφέρονταν στον γενναίο Στρατηγό και αετό της Ρούμελης, αλησμόνητο ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη, προς τον οποίον ήταν αφιερωμένη ολόκληρη η εορτή του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Αυτό δε που κατασυγκίνησε τις καρδιές των παρευρισκομένων γονέων, κατηχητών και παιδιών, μικρών και μεγάλων ήταν η παρουσίαση του θαυμάσιου Θεατρικού έργου, από τα ίδια τα παιδιά, με θέμα τον ΑΕΤΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ!

« Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ » βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα της πολυτάραχης ζωής και του μεγάλου έργου, της μεγάλης αγωνιστικότητος και του γενναίου ηρωισμού του μεγάλου και ξεχωριστού Στρατηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη και τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων ενσάρκωσαν επί σκηνής και τον ίδιο τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, αλλά και τους άλλους ήρωες που πολέμησαν μαζί του για μια ελεύθερη και αδούλωτη Πατρίδα.

« Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουμε σήμερα από τους μικρούς μας φίλους των κατηχητικών μας σχολείων, τόνισε ιδιαίτερα συγκινημένος από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, μήνυμα ελπίδας και θάρρους.

Τα παιδιά μας διδάχθηκαν την αλήθεια και αυτήν εξαγγέλουν σήμερα προς πάσα κατεύθυνση! Οι αθάνατοι ήρωες του ΄21, με πρώτο τον θρυλικό Γεώργιο Καραϊσκάκη, αγωνίστηκαν με πίστη στον άγιο Θεό και πίστεψαν και στην ιδέα ότι ενωμένοι και αδελφωμένοι, κάτω από την σκέπη του Θεού και της Παναγίας μας θα σημειώσουν τρομερές νίκες και θα κερδίσουν μάχες, τις οποίες θα καταστέψει ο Θεός! Είχαν στην καρδιά τους φόβο Θεού και απέραντη αγάπη για την πατρίδα τους, είχαν ομοψυχία και αληθινό ηρωισμό, αυτό διατράνωσαν σήμερα τα παιδιά μας και όχι τα ακριβώς αντίθετα που γράφουν και διδάσκουν ορισμένοι σήμερα, παραποιώντας την αλήθεια και καταστρέφοντας ό,τι ιερό και όσιο έχει κρατήσει ζωντανό στην μνήμη του από την ένδοξη ιστορία του και το παρελθόν του, ο σύγχρονος Έλληνας.

Στην συνέχεια ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, πρώτα τους γονείς των παιδιών, που τα εμπιστεύονται στην Εκκλησία, τους πύρινους και φλογερούς κατηχητές τους, κληρικούς και λαϊκούς  τίμιους εργάτες του αμπελώνος του Κυρίου, την κυρία Μαρία Παπακαλούση, δασκάλα και κατηχήτρια, που είχε την ευθύνη της εορτής και δίδαξε με ακρίβεια, αληθινή αγάπη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ρόλους του θαυμάσιου θεατρικού, την δίδα Νικολέτα Παπαγεωργίου, κατηχήτρια και παιδαγωγό, που ανέλαβε το χορευτικό τμήμα της εορτής και εργάσθηκε σκληρά, ώστε τα παιδιά να χορέψουν επιτυχώς  πολλούς χορούς της πατρίδος μας και τέλος ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο στην μεγάλη και συγκινητική αυτή εορτή του Γραφείου Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου