Νέα :: ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 14/10/2013 ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια  αποδόθηκε η πρέπουσα τιμή στον Άγιο Κοσμά τον Μελωδό, Επίσκοπο Μαϊουμά, Προστάτη του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με την τέλεση ιεράς αγρυπνίας στον Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου.

Τον εσπερινό της Αγρυπνίας λάμπρυνε με την παρουσία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Ο υπέροχος χορός των ιεροψαλτών απέδωσε με αριστοτεχνικό τρόπο τους ύμνους προς τιμήν του Αγίου Κοσμά, προσδίδοντας ακόμη περισσότερη κατάνυξη σ’ αυτή την νυκτερινή πνευματική πανδαισία.

Ο Σεβασμιώτατος προχείρισε αμέσως μετά την ακολουθία της αρτοκλασίας τρεις νέους αναγνώστες και ψάλτες, τον Πρόεδρο του συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Φώτιο Κερμελίδη, τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού κ. Δημήτριο Κολλάτο και τον Θεόδωρο Κερμελίδη. Απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα τόνισε την σπουδαιότητα των ιεροψαλτών στις ιερές Ακολουθίες και πόσο απαραίτητοι είναι στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας. Περαίνοντας το λόγο του  παρεκάλεσε όλα τα μέλη του συλλόγου να πορεύονται με ομόνοια και πίστη για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας και ευχαρίστησε όλους τους μεγάλους Πρωτοψάλτες με επικεφαλής τον Άρχοντα Κυριαζή Δασκαλούδη,  προτρέποντας τους να αγωνιστούν και να διδάξουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους την βυζαντινή τέχνη για να μην υπάρξει λειψανδρία στα αναλόγια μας.

 

Η αγρυπνία αυτή θα μείνει στις μνήμες και στις καρδιές όσων συμμετείχαν, αλλά και όσους την άκουσαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως, ως ένα ξεχωριστό πνευματικό γεγονός με βαθεία κατάνυξη και έκδηλη ουράνια χάρη.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου