Νέα :: ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 05/08/2013 ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΚΟ ΤΥΠΙΚΟ

Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 από τις 9.30μ.μ. εως τις 1.30π.μ. θα τελεσθεί Ιερά και Κατανυκτική Αγρυπνία κατά το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Νωρίτερα στις 8.30μ.μ. θα ψαλλεί η τελευταία Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην Ιερά Αγρυπνία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιγνάτιος , ο οποίος θα κηρύξει και τον θείον Θεομητορικόν λόγον .

Η Ιερά Αγρυπνία θα περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής , αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του Ιερού Σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια της Κατανυκτικής Αγρυπνίας, θα ψαλλούν οι τρεις στάσεις των ειδικών στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Εγκωμίων, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων…» και θα αναγνωσθούν τα Προκείμενα , τα Αναγνώσματα , οι Προφητείες , Απόστολος και Ευαγγέλιον της Παναγίας ενώπιον του Ιερού Κουβουκλίου της Θεομήτορος , όπως ακριβώς ψάλλονται και τελούνται στον Θεομητορικό Τάφο της Παναγίας μας στην Γεθσημανή.

Θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία στην οποία οι πιστοί μετά από κατάλληλη προετοιμασία θα μπορέσουν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

Εκ του Ι.Ν.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου