ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΜεγαλοπρεπώς τελέστηκε για πρώτη φορά ανήμερα της μεγάλης εορτής του αγίου Νικολάου, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα η λιτανεία του Ιερού και χαριτοβρύτου αγίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

 Παρόλο την ψιλή βροχή πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από νωρίς στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, για να τιμήσει αλλά και να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου.

Της Ιεράς Λιτανείας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου κ. Αποστόλου Καλογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Χρήστου Καλομπάτσιου και Εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Στη συνέχεια τελέστηκε μεγαλοπρεπώς η ακολουθία των Χαιρετισμών του Αγίου Νικολάου, στο τέλος της οποίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος για τον τρόπο με τον οποίο ο Άγιος Νικόλαος κατέστη ο άνθρωπος του Θεού και ο πιστός θεράπων των ψυχικών και σωματικών ιάσεων των ανθρώπων.

Ακολούθως ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος προσέφερε το Αρχιερατικό του εγκόλπιο, ευλαβείας, ευγνωμοσύνης και βαθείας αγάπης ένεκεν,  ενώπιον του χαριτόβρυτου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.