Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Ωδείου τα παιδιά έδωσαν τα δικά τους μηνύματα για τις άγιες ημέρες που έρχονται, τραγούδησαν εορταστικά τραγούδια σε κλίμα χαράς, έψαλλαν ύμνους και προσευχές.
«Χριστός Γεννάται Δοξάσατε» ο τίτλος της γιορτής. Οι παρουσιαστές- κατηχητές του Αγίου Νικολάου κ. Παναγιώτης Καλογιάννης και κ. Ραφαήλ Καραμούστος εισήγαγαν το κοινό με τα κείμενά τους στο κλίμα της εορτής και η παιδική χορωδία του Αγίου Νικολάου για ακόμη μια φορά έκανε την εμφάνισή της και άφησε άριστες εντυπώσεις με χοράρχες τον κ. Νικόλαο Οικονόμου και την κ. Μαρία Μουρτζανού, και στο πιάνο την κ. Ιωάννα Σιοπούδη και στα κρουστά τον κ. Θωμά Κακάτσιο.
Το θεατρικό « Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα» από τα παιδιά του Αγίου Γεωργίου, καθώς και όλα τα χριστουγεννιάτικα ποιήματα και δρώμενα από τις ενορίες της Λαρίσης και του Τυρνάβου συνεπήραν με τα μηνύματά τους το ακροατήριο. Η αίθουσα γέμισε με μελωδίες που αντηχούσαν και ταξίδεψαν το κοινό «στην «Άγια Νύχτα», και στους αγγέλους που έψαλλαν γλυκά «Χαίρε η γη κι οι ουρανοί». Η όμορφη αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή από τα παιδιά των κατηχητικών που όταν τελείωσαν κατέβηκαν από τη σκηνή για να πάρουν την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου. Στη γιορτή συμμετείχαν η Παιδική Βυζαντινή Χορωδίας της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, τα κατηχητικά των ιερών ναών Αγίου Νικολάου, Αγίου Χαραλάμπους, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Αναλήψεως του Σωτήρος, Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Αγίου Αχιλλίου, Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος, Αγίας Τριάδος, Αγίου Αθανασίου, Προφήτου Ηλία, Της Του Θεού Σοφίας, Ζωοδόχου Πηγής, Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης και Αγίου Νικολάου Λάρισας. Υπεύθυνη της εορτής ήταν η κ. Νικολέττα Παπαγεωργίου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, πλήθος κληρικών από όλες τις ενορίες και δεκάδες πιστοί.