Η πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Λαρίσης

Αρχική Σελίδα>Νέα>Η πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Λαρίσης Η πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Λαρίσης

(18-1-2011)

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαρίσης στην όμορφη συνοικία της πόλεως μας. Στον πανηγυρικό Εσπερινό κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της ακριτικής Καστοριάς και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως. Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στον εμπνευσμένο κήρυγμα του μίλησε για τις τρεις Διακονίες του Αγίου Αθανασίου: Την Διακονία της Θείας Τραπέζης, την Διακονία του Λόγου και την Διακονία της Αγάπης, ενώ έκανε παραλληλισμό της πνευματικής κρίσεως που βιώνουμε σήμερα με την κρίση της εποχής του εορτάζοντος Αγίου.
Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου ενώ το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Αχίλλιος Τσούτσουρας. Πρό της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ευθύμιο Τσάτσα, ένα νέο παιδί της ενορίας, ο οποίος υπηρετεί ως Αξιωματικός στο Στρατό.
Ο Μητροπολίτης μας στη σύντομη προσλαλιά του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους ενορίτες για τον Προστάτη ’γιο τους και τους προέτρεψε να βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία και να στηρίζουν με την παρουσία τους, τους Ιερούς Ναούς μας και τον Ιερό μας Κλήρο.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου