Η Α’ ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Η Α’ Αγιολογική ημερίδα στον Τύρναβο προς τιμήν του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Γεδεών του Καρακαλληνού πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό της ενάρξεως ενώ ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Ποιμενάρχου μας, ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας καλωσόρισε τους εισηγητές, τους Άρχοντες του τόπου και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς.
Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου του Β´, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των τριών εξαίρετων ομιλητών.
Ο π. Παρθένιος ανέπτυξε το θέμα «Οσιομάρτυς Γεδεών – μοναχισμός και μαρτύριο», για να ακολουθήσει ο κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης με το θέμα του «Ο Άγιος Γεδεών βάσει των πηγών της εποχής και των μεταγενεστέρων», ενώ τις ομιλίες έκλεισε η κ. Σουλτάνα Λάμπρου με το θέμα της «Μαρτυρία περί Μαρτύρων».
Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος έκλεισε αυτή την όμορφη επιστημονική ημερίδα ευχαριστώντας όλους όσοι κοπίασαν για να έλθει εις πέρας η εκδήλωση ενώ τόνισε ότι ο Άγιος Γεδεών με το μαρτύριο του απέδειξε τη ζωντανή παρουσία της πίστης μας μέσα στην κοινωνία και κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να γίνονται καθημερινά μάρτυρες της Ορθοδοξίας.