ΕΟΡΤΗ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ” – ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ

Σε πολύ όμορφο και κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την παραμονή της μεγάλης εορτής των Βαΐων, η εκδήλωση της Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «ο Άγιος Αχίλλιος» για την απονομή των τίτλων Σπουδών, Πτυχίων και Διπλωμάτων, των επιτυχόντων στις εξετάσεις του περασμένου σχολικού έτους 2014-2015.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Σχολής, Μουσικολογιώτατος Διδάσκαλος κ.Ηλίας Παπαδόπουλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, μίλησε συνοπτικά για την αξία των επίκαιρων ύμνων καθώς και για το δύσκολο έργο του Ιεροψάλτου.

Στο μουσικό μέρος, το οποίο προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, π. Αχίλλιος  , η Χορωδία της Σχολής έψαλλε ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Οι μαθητές της Σχολής συγκίνησαν τους παρευρισκομένους με την κατανυκτική και πιστή ψαλμώδηση των υπέροχων βυζαντινών ύμνων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει  στα νεα παιδιά, δημοτικού και γυμνασίου, που αποσπασματικά έψαλλαν μόνα τους, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από το κοινό.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους διδάσκοντες καθήγητές, και εξήρε τους μαθητές τόσο για την παρουσία τους στην Σχολή όσο και για την παρουσία τους στο Ιερά Αναλόγια της Περιφέρειας μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των Πτυχίων και των Διπλωμάτων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον Διευθυντή της Σχολής και τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Χρήστο Καλομπάτσιο.

 

One thought on “ΕΟΡΤΗ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ” – ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ

Comments are closed.