ΕΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΗΧΗΤΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ.

ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ  

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ

 

Μια όμορφη και πολύ πρωτότυπη εορτή αφιερωμένη στη Μητέρα πραγματοποίησαν τα Κατηχητικά Σχολεία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, μέσα στην ατμόσφαιρα της εκκλησιαστικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Με ποιήματα, ύμνους, τραγούδια, ταμπλώ, πεζά κείμενα και ηλεκτρονικά μέσα τα κατηχητόπουλα του Ιερού Ναού , με την καθοδήγηση των φιλότιμων κατηχητών τους, τίμησαν στο πρόσωπο της Παναγίας την Ελληνίδα Χριστιανή Μάνα, η οποία στις δύσκολες μέρες μας δίνει το δικό της αγώνα μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία. Τα νειάτα της Εκκλησίας, με τον δικό τους παιδικό και αυθόρμητο τρόπο, διασάλπισαν ότι η μάνα είναι το ιερώτερο και γλυκύτερο πρόσωπο επί της γης και της αξίζει αγάπη και κάθε τιμή και θυσία.

Η κατηχήτρια του Μέσου Κατηχητικού, κ.Αντωνία Παπαγγελή, μίλησε από καρδιάς για το ρόλο της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών και παρουσίασε το διαχρονικό πρότυπο μάνας, την Υπεραγία Θεοτόκο, τη μάνα Θεού και ανθρώπων, καθώς και τις άγιες μητέρες των τριών Ιεραρχών, την Εμμέλεια, τη Νόννα και την Ανθούσα.

Στο τέλος της γιορτής, ο κατηχητής του Ανώτερου Κατηχητικού, κ.Κωνσταντίνος Τσιουμπέκας, παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, στο οποίο κάθε παιδί ξεχωριστά έστελνε το δικό του μήνυμα στη μητέρα του. Ήταν αλήθεια κάτι πρωτότυπο και συγκινητικό!

Την παρουσίαση της εορτής έκανε η κατηχήτρια του Κατώτερου Κατηχητικού, κ.Δήμητρα Δρομπίλα, ενώ το συντονισμό της χορωδίας και των απαγγελιών είχαν οι Κατηχήτριες του τμήματος προσχολικής ηλικίας, πρεσβυτέρα Νικολέτα Γιανναρού-Κωνσταντάκου και κ.Βασιλική Καλύβα, καθώς και του Μέσου Κατηχητικού, κ.Φανή Σαμαρά.

Στη εορτή παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς  Μητροπόλεως, π. Αχίλλιος, ο οποίος συνεχάρη τους μικρούς βλαστούς της ενορίας και απηύθυνε χαιρετισμό, προτρέποντας τα παιδιά να αγαπούν και να τιμούν τις μητέρες τους, που είναι τα ιερότερα πρόσωπα αλλά και ο π.Ραφαήλ, ο οποίος ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχαρίστησε τους γονείς που ανατρέφουν τα βλαστάρια τους μέσα στην Εκκλησία, με τα νάματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης. Τους συμβούλευσε δε, να ακολουθούν στην ανατροφή των παιδιών τους την Ευαγγελική διδασκαλία και τους βίους των αγίων.

Στο κλείσιμο της μικρής αυτής γιορτής τα παιδιά χάρισαν στις μητέρες τους όμορφες χειροτεχνίες που έφτιαξαν με τις Κατηχήτριές τους και ήταν όμορφες κορνίζες με τη φωτογραφία της μαμάς τα μικρότερα και κορνίζες πήλινες με την εικόνα της Παναγίας τα μεγαλύτερα.

Ήταν μια αξιέπαινη προσπάθεια που προκάλεσε ενθουσιασμό, συγκίνηση και έντονο προβληματισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους.