Εορτάστηκε η Σύναξις των εν Λαρίση Αγίων

Αρχική Σελίδα>Νέα>Εορτάστηκε η Σύναξις των εν Λαρίση Αγίων Εορτάστηκε η Σύναξις των εν Λαρίση Αγίων

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου η Σύναξις των εν Λαρίση Αγίων. Οι πενθήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης και ο εορτασμός των Αγίων κορυφώθηκε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου όπου στον προαύλειο χώρο του Ναού έγινε η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των τοπικών μας Αγίων και της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Αρμενιωτίσσης, παρουσία πλήθους λαού και Αρχόντων. Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και ομίλησε επίκαιρα για το νόημα της παρουσίας των Αγίων στη ζωή μας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.
Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου τελέστηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος χειροτόνησε στο βαθμό του Διακόνου τον πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης π. Γεδεών Μαντά. Στην προσφώνηση του προς τον νέο Διάκονο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τον προέτρεψε να ομοιάσει στον αθλητή και μάρτυρα της πίστεως μας Άγιο Γεδεών, του οποίου το όνομα έλαβε κατά την μοναχική του Κουρά και του απένειμε τον της Εκκλησίας έπαινο που σε μια τέτοια δύσκολη εποχή αποφάσισε να ενδυθεί το τετιμημένο ράσο του ορθοδόξου κληρικού.
Προ του Δι’ ευχών ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος ευχαρίστησε εξ’ ονόματος όλων τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο για την τιμητική πρόσκληση και αφού μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. κ. Θεοφίλου, πρόσφερε ένα αναμνηστικό από τους Αγίους Τόπους στους Αρχιερείς και δώρισε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τεμάχιο Τιμίου Ξύλου προς ευλογία όλου του ποιμνίου.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και τις υπόλοιπες ημέρες με ιερές ακολουθίες, όπου πολλοί πιστοί προσέρχονταν στην Εκκλησία για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία των Αγίων και της Θεοτόκου.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου