ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

*** Τούτο το καλοκαίρι ζήσε μέσα στη χαρά και το μεγαλείο της πατρίδος μας.
*** Αγκάλιασε τα ένδοξα, ηρωϊκά βουνά μας και θαύμασε τα μεγαλεία του Θεού.
*** Απόλαυσε την αύρα της γαλάζιας θάλασσας και σκέψου ότι όλα αυτά αλλά και ολόκληρη την κτίση, τα κατασκεύασε ο Άγιος Θεός.
*** Για αυτό πρέπει να λατρεύουμε τον Κτίστη και όχι τα κτίσματα.
*** Εκείνον που δημιούργησε και μάς και μας έβαλε κορωνίδα, πρώτους δηλαδή σε όλη τη Δημιουργία Του.
*** Ας χαρούμε κι ας απολαύσουμε τα δώρα του Θεού, το βουνό, τη θάλασσα, τη Δημιουργία όλη κι ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε κι αυτή τη θερινή περίοδο μακριά από την αμαρτία και πολύ κοντά στην αρετή!
Γιατί η αρετή είναι το πρώτο, το πάν! Είναι αθάνατη και αχείρωτη κατά τον Ιερό Χρυσόστομο.
Η αμέλεια της αρετής είναι βλασφημία του θείου ονόματος.
Είναι πολύ περιττές οι προφάσεις των βιοτικών φροντίδων, γι’αυτό θέλει σαφώς προτεραιότητα η αρετή από τον άνθρωπο και ιδιαίτερα σήμερα.Αγώνας χωρίς αρετή είναι δυνατόν να διεξαχθεί; Άρα γι’αυτήν τα πάντα, για να νικήσουμε τον πειρασμό και τα πλοκάμια του!
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ξεκάθαρα φωνάζει: Ο ενάρετος άνθρωπος και μετά θάνατον διδάσκει. Αθάνατη η αρετή του, αθάνατη και η μακαρία και αγία ψυχή του!
Αλλά προσοχή, η αρετή καταστρέφεται από την υπερηφάνεια! Ας παλέψουμε πολύ εδώ για να μην χάσουμε την πολύτιμη ευκαιρία της ζωής μας.Να αγαπήσουμε την αρετή και να παλέψουμε θερμότατα εναντίον της καυχήσεως και της υπερηφάνειας!
Ξέρετε ποια είναι η μεγαλύτερη δόξα μιας πόλεως;- η αρετή των κατοίκων της, μας αναφέρει ο Χρυσσορήμων Πατέρας! Αυτή είναι και η καλύτερη κληρονομιά και για τα τέκνα μας! Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί για την κατάκτηση της αρετής!
……………………………………………………………………..
*** Ας μην δίνουμε με την ζωή και τα έργα μας θάρρος στον μισόκαλο διάβολο, που στέκεται απέναντί μας, έτοιμος να αρπάξει την ψυχή μας.
*** Είναι κρίμα να έχουμε πλαστεί για τα ανώτερα και όμως εξ αιτίας της ραθυμίας, της σαρκολατρείας και της υπέρμετρης αγάπης του εαυτού μας να βρισκόμαστε τόσο χαμηλά, προσκολλημένοι στα γήϊνα μόνο και τα φθαρτά!
*** Το καλοκαίρι του Χριστιανού πρέπει να συνδυάζει μαζί με την σωματική ξεκούραση και την πνευματική.
*** Να δίνει την ευκαιρία στην αθάνατη ψυχή του να ξεδιψάσει με τον δροσερό και αιώνιο Λόγο του Θεού. Μην το στερούμε αυτό απ’ την ψυχή μας.
*** Διψώσαν μου την ψυχήν, ευσεβείας πότισον νάματα, ψάλλουμε οι Χριστιανοί!
*** Να τρέφεται, δηλαδή με τα νάματα της ευσεβείας, με τον σωτήριο Λόγο του Θεού, που δεν είναι ένας φθηνός, φλύαρος, ανθρώπινος λόγος, αλλά αντίθετα είναι Θεία ενέργεια και Αποκάλυψη.
*** Μέσα στο καλοκαίρι αυτό να γίνει και ο πνευματικός μας απολογισμός. Τι έπραξα; τί στόχους έβαλα; ανέβηκα λίγο στα πνευματικά;
Εκγύμνασα, εκπαίδευσα την ψυχή μου να αγαπάει τον Θεό Πατέρα και την εικόνα Του, που είναι ο άνθρωπος; Ή έμεινα στα ίδια χωρίς καμία πνευματική πρόοδο;
*** Καλοκαίρι κοντά στον Χριστό λοιπόν, και την Αγία Του Εκκλησία. Ζώντας την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, η οποία δεν κάνει διακοπές. Ποτέ δεν θα σταματήσει να καλεί τα τέκνα της, όλους εμάς, τα παιδιά της,σε μετάνοια και σωτηρία!
*** Θερινές ξεκούραστες ημέρες κοντά στην Παναγιά μας, που γιορτάζει κάθε μέρα, η στοργική μας μητέρα και τροφός.
*** Για να ζήσουμε όλοι μαζί πλούσιες πνευματικές χαρές μαζί με την Εκκλησία και τους Αγίους μας και να νοιώσουμε όχι τον καύσωνα, αλλά την θεία δρόσο του Πνεύματος.
Ο Θεός ας είναι μαζί μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ Ι. Μ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου