ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ για την Οργάνωση «Νέα Ακρόπολη» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ για την Οργάνωση «Νέα Ακρόπολη»

Και παλαιότερα είχαμε ασχοληθεί με την οργάνωση «Νέα Ακρόπολη», η οποία δραστηριοποιείται και στην πόλη της Λάρισας με διάφορους κατά καιρούς τρόπους, σεμινάρια, έντυπα κλπ. Άλλοτε υπόσχεται την ικανοποίηση των εσωτερικών αναζητήσεων του ανθρώπου, άλλοτε εμφανίζεται με σεμινάρια «Ψυχολογίας» και άλλοτε προβάλλει διάφορα σύμβολα, τα οποία μπορούν να εκληφθούν και ως χριστιανικά.
Είναι τα διάφορα προσωπεία με τα οποία δραστηριοποιείται. Σε εσωτερικό βιβλίο της οργάνωσης πληροφορούνται τα μέλη της ότι «Η προπαγάνδα πρέπει να προσφέρει εικόνα που να προσελκύει, εικόνα προσωπικής ευχαρίστησης, χωρίς να υποψιάζεται κανείς πως οι άνθρωποι καλούνται ν’ αλλάξουν τρόπο ζωής και πως επιφορτίζονται με μεγάλες θυσίες ή προσπάθειες» (βλ.π.Αλεβιζοπούλου, Νεοφανείς αιρέσεις-Καταστροφικές λατρείες, σ. 121).
Σας υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για οργάνωση της οποίας οι διδασκαλίες είναι ασυμβίβαστες και ξένες με την Ορθόδοξη Πίστη μας, γι αυτό έχει ενταχθεί και στον κατάλογο των ασυμβίβαστων με την Πίστη μας ομάδων από την 7η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (1995).
Κατά συνέπεια, και αν ακόμη προβάλλει σύμβολα που προσομοιάζουν με χριστιανικά (όπως π.χ. το Σταυρό), αυτά έχουν διαφορετικό συμβολισμό, έννοια και περιεχόμενο, και επομένως είναι παραπλανητικά και δεν έχουν καμία σχέση με το Σταυρό του Χριστού.
Είναι αξιοδημείωτο ότι η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, σε έκθεσή της, εντάσσει τη «Νέα Ακρόπολη» στον κατάλογο των σεκτών, δηλαδή των ολοκληρωτικών παραθρησκευτικών ομάδων.
Προτρέπουμε λοιπόν τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου να μη παρασύρονται από τα ποικίλα προσωπεία ομάδων που προπαγανδίζουν διδασκαλίες ξένες και ασυμβίβαστες προς την Ορθόδοξη Πίστη μας και να ακολουθούν πιστά τις Διδασκαλίες και τις Παραδόσεις της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, η Οποία και Μόνη είναι ο «φύλαξ της Αληθείας» και η κιβωτός της Σωτηρίας μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου