Αγιασμός Στους Ανακαινισμένους Χώρους Του Ενοριακού Συσσιτίου Των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης

Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στους ανακαινισμένους χώρους του ενοριακού συσσιτίου των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ».

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης συνεχάρη τον υπεύθυνο του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας π. Σωτήριο Αποστολόπουλο, ο οποίος, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα που ανέλαβε τη διαχείριση, κατάφερε με τον ιδιαίτερο ζήλο που τον διακρίνει και την συμπαράσταση των ευλαβών ενοριτών του να ανακαινίσει για πρώτη φορά μετά από 55 ολόκληρα χρόνια, το παλαιότερο συσσίτιο της πόλεως μας. Παράλληλα, ευχαρίστησε και όλες τις κυρίες που συμπαρίστανται στις προνοιακές δράσεις και έχουν αναδείξει την ενορία των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων μία ζωντανή κυψέλη φιλανθρωπίας.

Στην προσλαλιά του, ο π. Σωτήριος έκανε μία αναφορά στην ιστορία του συσσιτίου και ακολούθως, ευχαρίστησε τις εθελόντριες κυρίες που καθημερινά αγωνίζονται για να προσφέρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητού στους ενδεείς συνανθρώπους μας, τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, ενώ απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο κατέληξε λέγοντας: «Εσείς είστε ο εμπνευστής του όλου έργου και η αιτία της σημερινής μας χαράς. Το ανύστακτο ενδιαφέρον Σας και η πατρική Σας φροντίδα τόσο για την εύρυθμη λειτουργία‭ ‬‬του‭ ‬συσσιτίου‭ ‬μας,‭ όσο ‬και ‬για ‬την ‬ποιοτικότερη ‬απόδοσή ‬του ‬ήταν‭ ‬κινητήρια ‬δύναμη‭ ‬που πραγματοποίησε αυτό το έργο. Αποδείχθηκε περίτρανα το μέγεθος της ποιμαντικής σας ευθύνης και της υψηλής σας αποστολής. Η Εκκλησία μας ορίζει καθαρά πως «‭ἄνευ τοῦ ἐπισκόπου μηδέν πράσσειν ὑμᾶς‬». Η χαρά μας, λοιπόν, είναι πολύ μεγάλη που έχουμε ανάμεσά μας τον επίσκοπό μας, το κέντρο της τοπικής μας εκκλησίας. Γι’ αυτό,‭ Σεβασμιώτατε,‭ θέλουμε‭ ‬τη‭ διηνεκή ‬ευλογία‭ Σας.‭ ‬Χρειαζόμαστε‭ ‬τις ‬προσευχές‭ ‬Σας‭ ‬και‭ ‬τις‭ ‬πνευματικές‭ ‬Σας συμβουλές. Κι εμείς, υϊικώς, προσευχόμαστε ο Άγιος Τριαδικός Θεός να Σας ενδυναμώνει και να στηρίζει την Αρχιερατική‭ Σας‭ ‬διακονία‭ ‬και‭ ‬το ‬σημερινό‭ ‬έργο‭ ‬να‭ ‬είναι‭ ‬μόνο‭ ‬η‭ ‬αρχή‭ ‬για‭ ‬‬τη‭ ‬μελλοντική‭ ‬ανακαινιστική προσφορά στην Μητρόπολή Σας».