“Άγιοι της Λαρίσης κλεινοί, της Εκκλησίας του Χριστού καλλωπίσματα…”

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι λατρευτικές εκδηλώσεις, για τη Σύναξη πάντων των εν Λαρίση Αγίων στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Αφού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των τοπικών Αγίων και της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Αρμενιώτισσας τελέστηκε κατανυκτική Αγρυπνία.

Το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της μεγάλης εορτής της συνάξεως των Αγίων, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τον κ. Βαρθολομαίο στη θεσσαλική πρωτεύουσα, τον ευχαρίστησε για την τιμητική του παρουσία και του ευχήθηκε καλή διακονία στα ευθυνοφόρα Αρχιερατικά καθήκοντα που η Ιερά Σύνοδος του ανέθεσε δια της εκλογής του στην ακριτική Μητρόπολη της Μακεδονίας μας.

Στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Κιλκισίου τόνισε ότι οι Άγιοι μας είναι η συνέχεια της ζωής του Χριστού, τον οποίο ομολόγησαν και προσέφεραν στις καρδιές των πιστών, ενώ ζουν και υπάρχουν ανάμεσά μας και εμείς γευόμαστε καθημερινά, τις πολλές τους δωρεές.

Τα αναλόγια κόσμησαν με την παρουσία τους οι καθηγητές της σχολής βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως.