« Χαίροις Των Μαρτύρων Θιασώτης Και Ζηλωτής, Χαίροις Οσιομάρτυς, Γεδεών Ένδοξε…»

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου και προστάτου της πόλεως του Τυρνάβου, Αγίου ενδόξου νέου οσιομάρτυρος Γεδεών.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο Τάφος και η χαριτόβρυτη Αγία Κάρα του.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία μόνο του Δημάρχου Τυρνάβου ως εκπροσώπου όλου του λαού κ. Ιωάννου Κόκκουρα, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στη Γέννηση του Θεανθρώπου, ενώ ακολούθως, έκανε εκτενή αναφορά για την παρουσία της Εκκλησίας στους χρόνους της τουρκοκρατίας και πώς μέσα από τις δυσκολίες εξήλθαν οι Άγιοι Νεομάρτυρες της πίστεως μας, οι οποίοι προτίμησαν τον φρικτό μαρτυρικό θάνατο για την αγάπη του Χριστού πάρα την εξισλαμοποίηση τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον εορτάζοντα και πολιούχο Άγιο της δεύτερης έδρας της Μητροπόλεώς μας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Δήμαρχο της πόλεως, άλλα και σε όλους τους ακροατές του ραδιοφωνικού μας σταθμού να έχουν την ευλογία του Αγίου Γεδεών στη ζωή τους.