Φιλανθρωπική Συναυλία με τον Σταμάτη Σπανουδάκη

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

* * * * * * * * * * * * * * * *
«Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες!»
ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΗΣ
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 21:00΄ μ.μ.

          Στο Κηποθέατρο Λαρίσης,  την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 και  ώρα 21.00΄ μ.μ, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας ακαδημαϊκής και πνευματικής χρονιάς, και στα πλαίσια της φιλανθρωπικής και ποιμαντικής μέριμνας της,  διοργανώνει μία συναυλία με έργα του παγκοσμίου εμβελείας Καλλιτέχνη  κ. Σταμάτη Σπανουδάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του με τίτλο: 

«Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες!».

«Ένας “παρεξηγημένος” στίχος του 1987, που γίνεται τραγούδι και καταλήγει σήμερα σε μία αλλοιώτικη συναυλία. Τα τελευταία χρόνια κάνω τις συναυλίες μου μ’ ένα συγκεκριμένο μουσικό σχήμα, αλλά και ήχο. Σήμερα θέλω να το αλλάξω όλο αυτό, “κλείνοντας το μάτι” σε έναν άλλο ήχο, κυρίως για να ακούσω εγώ, και βέβαια εσείς, κάτι διαφορετικό. Φανταστείτε λοιπόν, χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι, αλλά και χορωδία, να δημιουργούν τοπία μουσικά διαφορετικά, αλλά και να ενώνονται, “παντρεύοντας” Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες, αλλά και καινούργιες μουσικές μου σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκα άλλη φορά» τονίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.
Και καταλήγει ο γνωστός δημιουργός: «Χρόνια τώρα προσπαθώ να αποδείξω ότι η Ελληνική μουσική είναι Ένα όνειρο γεμάτο φως, μια γαλανόλευκη σε ήχο, μια θάλασσα σε νότες και το ύψιστο, ίσως, μια ακρόπολη σε ένα απλό, παιδικό, και όμως, μεγαλειώδες μειδίαμα».

Υ.Γ. «Η παρεξήγηση ήταν ο στίχος Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές”. Όσοι με ξέρουν, θα έχουν πια καταλάβει ποιος είναι για μένα ο Άναρχος και ποια η μελλοντική παραδεισένια πολιτεία Του. Το “κλειδί”, όμως, του στίχου είναι το  επαναλαμβανόμενο “Αν το θες”».

Μαζί με το Σταμάτη Σπανουδάκη θα εμφανιστούν: οι σολίστες Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι, λύρα), Βασίλης Βασιλειάδης (τρομπέτα), Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Τάκης Βασιλείου (κρουστά), ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» (Δημήτρης Κοτταρίδης βιολοντσέλο) και η μικτή χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα, ενώ στο τραγούδι η Αθηνά Χιώτη.

Διάθεση εισιτηρίων:

  • Βιβλιοχαρτοπωλείο « ΑΝΕΜΟΣ», κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης, Κύπρου 47.
  • Φωτογραφείο « ΦΑΣΜΑΝΕΤ», κ. Γεώργιος Μποντικούλης, Παπαναστασίου 45.
  • Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιωαννίνων 3.

          Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ.