ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

Την προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου «Στατική ενίσχυση δαπέδου ισογείου – οροφής υπογείου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης», συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σε δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τόνισε τα εξής:
«Είναι μεγάλη μέρα, σήμερα, για την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ένα νέο έργο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί και να ενισχυθεί η ικανότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου να προσφέρει για το δημόσιο καλό στο λαό της Λαρίσης. Πρόκειται ουσιαστικά να ενισχυθεί το δάπεδο και τα θεμέλια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ώστε να δημιουργηθούν νέοι χώροι στο ναό. Με την υλοποίηση του έργου αυτού θα μπορούμε να έχουμε ένα Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου να μπορούμε να προσκαλούμε τη νεολαία μας για να μορφώνεται ουσιαστικά και να διαπαιδαγωγείται. Με επίκεντρο το συγκεκριμένο ναό να μπορούμε να οργανώνουμε ημερίδες και συνέδρια ώστε η Λάρισα να καταξιωθεί ακόμη περισσότερο ως χώρος πολιτισμού και στο εκκλησιαστικό επίπεδο. Να μπορούμε με αξιοπρέπεια να φιλοξενούμε ημερίδες της Ιεράς Συνόδου και άλλων εκκλησιαστικών φορέων ούτως ώστε και το πνευματικό έργο να προάγουμε αλλά και τη Λάρισα να καταστήσουμε περισσότερο γνωστή. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη μας κ. Αγοραστό για το γεγονός ότι ενέταξαν το μεγάλο και σπουδαίο αυτό έργο στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Όταν το δούμε ολοκληρωμένο, κόψουμε την κορδέλα και κάνουμε τα εγκαίνια θα θέλουμε όλη η Λάρισα να είναι εκεί, να δει το ουσιαστικό έργο και τη χρησιμότητα του χώρου αλλά και αυτό που σε βάθος χρόνου θα κάνουμε να το παρακολουθούν και να συμμετέχουν όλοι, νιώθοντας τον ως δικό τους χώρο».

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι:

«Σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ξεκινάμε ένα έργο ουσίας, ένα έργο φιλανθρωπίας, ένα έργο εκπαίδευσης, ένα έργο θρησκευτικό. Ένα έργο ασφάλειας, καθώς ενισχύουμε τη στατικότητα του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και ολοκληρώνουμε το ναό με όλους τους χώρους που έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί. Χώρους που δίνουν τη δυνατότητα για τη χρήση τους για τη βοήθεια των ευπαθών ομάδων, για εκπαιδευτική διαδικασία, για συνέδρια και συνεδριάσεις. Δίνουμε τη δυνατότητα στον Ιερό Ναό και στη Μητρόπολη να υπάρχει ένας χώρος αντάξιος της Μητροπόλεως και του μεγάλου θρησκευτικού και ανθρώπινου έργου το οποίο επιτελεί».