Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μητρός του π. Αχιλλίου Τσούτσουρα τέλεσε ο Σεβασμιώτατος στη Σαλαμίνα

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Σαλαμίνας λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο, συμπροσευχομένου του σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

Στην ενορία τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μητέρας του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Αχιλλείου Τσούτσουρα τ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και ήδη Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Σε μια εκκλησία κατάμεστη από κόσμο ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή του αγνώμονος δούλου και τόνισε ότι μπήκε στο τέλος του εκκλησιαστικού έτους προκειμένου η Εκκλησία μας να μας υπογραμμίσει ότι ενώ σε όλο το χρόνο είδαμε την άπειρη ευεργεσία του Θεού προς εμάς δια των γεγονότων της θείας οικονομίας τελικά η σωτηρία μας είναι στα χέρια μας καθώς ο Θεός περιμένει την δική μας συμπεριφορά έναντι των αδελφών μας για να μας χαρίσει τον Παράδεισο. Ο άνθρωπος τα χάνει ή τα κερδίζει όλα ανάλογα με τον τρόπο που συγχωρεί, κατανοεί και αγαπάει ή όχι. Στο μνημόσυνο εκτός από τους οικογενείς και τους ντόπιους παρέστησαν και πολλοί από τη Λάρισα οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη της κεκοιμημένης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο για την αδερφική φιλοξενία και ευχήθηκε ο Άγιος Θεός στους Αρχιερείς να δίνει έτη πολλά και στον κόσμο πλούσια την ευλογία Του στις οικογένειές τους και τα καλά τους έργα.