Τμήμα «Θρησκευτικού Τουρισμού» ιδρύεται στο 1ο Ι.Ε.Κ. της Λάρισας

Για τον προγραμματικό σχεδιασμό του 1ου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ι.Ε.Κ.) Λάρισας να συμπεριλάβει στο κατάλογο των υπό ίδρυση νέων ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά (2021-2022) στο οικείο ΙΕΚ, και αυτή του «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων» ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο ο Διευθυντής του 1ου Ι.Ε.Κ. κ. Ευθύμιος Παπαδογιάννης, στο πλαίσιο επίσκεψης συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφείο του Σεβασμιωτάτου, στο Επισκοπείο.

Ο κ. Παπαδογιάννης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη ότι πρόκειται για μια νέα ειδικότητα, υψηλής ζήτησης, η οποία ιδρύθηκε προ διετίας από το Υπ. Παιδείας και ήδη λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε ΙΕΚ άλλων περιοχών της χώρας, στοχεύοντας στη παραγωγή στελεχών που προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των συναφών επιχειρήσεων στο χώρο της αγοράς (τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές μονάδες, κλπ), όσο και των υπηρεσιών (Οργανισμούς και φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων και λοιπών φορέων του Δημοσίου [ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ]), στον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο του θρησκευτικού τουρισμού και των προσκυνηματικών περιηγήσεων. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδογιάννη για την ενημέρωση χαιρέτισε και επευλόγησε την προσπάθεια, τονίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη θα σταθεί αρωγός, θεωρώντας, όπως σημείωσε, ότι ότι η ίδρυση του εν λόγω Τμήματος μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και να καταστήσει αποτελεσματικότερο το στόχο ν΄ αποτελέσει η Λάρισα και ευρύτερα ο νομός ένα ισχυρό πόλο τουριστικής ανάπτυξης με τη συμβολή και του θρησκευτικού τουρισμού. Επί τη ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Διευθυντή του 1ου ΙΕΚ Λάρισας για τον ορισμό του ως Συντονιστή του (11μελούς) Περιφερειακού «Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας» (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) Θεσσαλίας το οποίο συγκροτήθηκε με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως και του ευχήθηκε καλή δύναμη κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο έργο του.

Τον κ. Παπαδογιάννη κατά την επίσκεψή του, συνόδευε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλ. ΠΕ01 Θεολόγων Στ. Ελλάδος και Εκπαιδευτής ειδικοτήτων θρησκευτικού / εκκλησιαστικού τομέα των ΙΕΚ, Δρ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ο οποίος παρουσίασε και ανέλυσε στον Σεβασμιώτατο το πλαίσιο σπουδών και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των διπλωματούχων του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού των ΙΕΚ.

Πηγή: Εφημερίδα “Ελευθερία