Τιμήθηκαν οι Ευεργέτες της τοπικής Εκκλησίας και οι εθελόντριες κυρίες

Αρχική Σελίδα>Νέα>Τιμήθηκαν οι Ευεργέτες της τοπικής Εκκλησίας και οι εθελόντριες κυρίες Τιμήθηκαν οι Ευεργέτες της τοπικής Εκκλησίας και οι εθελόντριες κυρίες

«Είσθε οι άξιες Διακόνισσες της αγάπης»

Στις 10 Δεκεμβρίου 2009 τιμήθηκαν οι Ευεργέτες της τοπικής Εκκλησίας και συνάμα οι εθελόντριες κυρίες του φιλανθρωπικού έργου του καθημερινού Συσσιτίου Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Επιούσιος» και του Κρικκείου Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Θηλέων, μέσα σε ένα πολύ πανηγυρικό κλίμα. Το πρωΐ τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Στη συνέχεια τέλεσε το μνημόσυνο των Ευεργετών της Ιεράς μητροπόλεως καθώς και των γυναικών που προσέφεραν με θείο ζήλο τη διακονία τους, όσο ζούσαν, και τώρα η ψυχή τους αναπαύεται «εν χειρί Θεού».
Στη δεξίωση που ακολούθησε συμμετείχαν πάνω από 250 κυρίες, οι οποίες με πολλή προσοχή άκουσαν τους θερμούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο οποίος ανέλυσε στις διακόνισσες της αγάπης την αναγκαιότητα της ασκήσεως της Φιλανθρωπίας στη σημερινή εποχή όπου εψύγη η αγάπη των ανθρώπων, και παρουσίασε στο πρωϊνό που παρέθεσε προς τιμήν τους, το πρόγραμμα Διακονίας και προσφοράς των εθελοντριών στα Ιδρύματα της τοπικής μας Εκκλησίας, συγχαίροντας στο τέλος της εκδηλώσεως την κάθε μία ξεχωριστά για την αγαθότητα της καρδίας τους και την ειλικρινή διάθεση προσφοράς προς τον πονεμένο και ενδεή συνάνθρωπό μας και προς την Αγία μας Εκκλησία.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου