Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ενώ ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Τον Θείο Λόγο υπούργησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε την προσήλωση του Οσίου Ιερωνύμου στην αγιογραφική και την εν γένει παράδοση της Εκκλησίας ως βασικό χαρακτηριστικό της Θεολογίας και της προσφοράς του στην πατερική γραμματεία, ενώ ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας τα δέοντα για την ονομαστική του εορτή.

Προ της απολύσεως, ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε πρωτίστως, όλους τους Αρχιερείς για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθησαν να έλθουν να συνεορτάσουν τη μνήμη του εορτάζοντος Αγίου Ιερωνύμου και να του ευχηθούν δια ζώσης, ενώ κατόπιν απευθυνόμενος τόσο στους Άρχοντες της πόλεως όσο και τους πιστούς τους ευχαρίστησε για την κοινή συμπόρευση όλα αυτά τα χρόνια που η Εκκλησία του έχει εμπιστευθεί την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος π. Νικηφόρος Κοντογιάννης, οι αρχιερατικοί επίτροποι και οι υπεύθυνοι σε διάφορους τομείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, καθώς και κληρικοί από άλλες επαρχίες, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου οι συμμετέχοντες στη Θεία Λειτουργία αντάλλαξαν τις εόρτιες ευχές με τον Σεβασμιώτατο.