ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Tην Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2006 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος μαζί με τον ευσεβή ιερό κλήρο και τον φιλόχριστο λαό του Κυρίου υποδέχθηκαν στην πλατεία αλόγου (κάτω από τον Αγιο Αχίλλιο) στις 5.30 μ.μ. τα ιερά και χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού, του νέου Ιατρού και Ομολογητού που θαυματουργεί συνεχώς στις μέρες μας και θεραπεύει ανίατες ασθένειες.
Το Ιερό Λείψανο απέστειλε στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και πάσης Κριμαίας κ. Λάζαρος, ο οποίος ανεγείρει αυτό τον καιρό μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στην Συμφερούπολη.
Το πρόγραμμα της Λαμπράς Υποδοχής του μεγάλου νεοφανέντος Αγίου και των ιερών Ακολουθιών είχε ως εξής:

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2006 στις 5.30μ.μ.: Λαμπρά Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του νέου Ιατρού στην πλατεία αλόγου και εν συνεχεία ανάβαση προς τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Αχιλλίου όπoυ θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

-το βράδυ στις 9.00 μ.μ. Ιερά ΑΓΡΥΠΝΙΑ πρός τιμήν του Αγίου Λουκά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

-Σάββατο 2α Δεκεμβρίου 2006: Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία.
-7.30. μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία

-8.30 μ.μ.: Οι Χαιρετισμοί του Αγίου Λουκά ενώπιον των Ιερών Του Λειψάνων.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2006: Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου ο οποίος θα τελέσει χειροτονία νέου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας .
-5.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της θαυματουργού και εν συνεχεία η παράκληση του Αγίου Λουκά.

Από τις 5 Δεκεμβρίου και μετά το Ιερό Λείψανο εκτίθονταν για προσκύνημα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης και παρέμεινε καθόλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του Αγίου Νικολάου, μέχρι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου τι πρωί, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία αναχώρησε από την Πόλη μας.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου