Σύναξη Εθελοντριών του «Επιουσίου» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Αρχική Σελίδα>Νέα>Σύναξη Εθελοντριών του «Επιουσίου» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Σύναξη Εθελοντριών του «Επιουσίου» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Στις 13 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα των Ευεργετών της τοπικής Εκκλησίας και συνάμα ημέρα που εορτάζουν οι εθελόντριες κυρίες του φιλανθρωπικού έργου και του καθημερινού Συσσιτίου Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Επιούσιος», τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, ο οποίος χειροτόνησε ένα νέο Διάκονο και ένα νέο Πρεσβύτερο της τοπικής μας Εκκλησίας, μέσα στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Στη συνέχεια τέλεσε το μνημόσυνο των Ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και των γυναικών που προσέφεραν με θείο ζήλο τη διακονία τους, όσο ζούσαν, και τώρα η ψυχή τους αναπαύεται «εν χειρί Θεού».
Στη δεξίωση που ακολούθησε συμμετείχαν πάνω από 250 κυρίες, οι οποίες με πολλή προσοχή άκουσαν τους θερμούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και τις προσφωνήσεις των Πατέρων από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, που αναφέρονταν στη μεγάλη αξία και αναγκαιότητα της προσφοράς στο συνάνθρωπο, που είναι η εικόνα του Θεού.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου