ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΤΑ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

“ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ…”

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΤΑ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 Με τον καιρό να είναι σύμμαχος των χιλιάδων Λαρισαίων πιστών, τελέσθηκε η έξοδος των Επιταφίων στις ενορίες της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, την ευλογημένη νύκτα της αγίας και Μεγάλης Παρασκευής.

Με ιερά συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, ψάλλοντας τα ιερά εγκώμια και ύμνους επιταφίους ξεκίνησε η ιερά πομπή από τον λόφο του Φρουρίου, την ακρόπολη της Λάρισας, όπου και ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Αχιλλίου και έφτασε έως την κεντρική πλατεία της πόλεως, όπου συναντήθηκαν όλοι οι Επιτάφιοι.

Συμμετείχαν εκεί πολλοί πιστοί κρατώντας και συνοδεύοντας τους ιερούς Επιταφίους του Αγίου Αχιλλίου, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Χαραλάμπους, της Ζωοδόχου Πηγής, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Γενομένης δεήσεως, παρουσία όλων των αρχόντων του τόπου, του ιερού κλήρου και του  ευσεβούς λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος ομίλησε για την γλυκύτητα αυτής της βραδιάς και ευχήθηκε καλή Ανάσταση, ενώ έκανε λόγο για το έργο του Κυρίου μας Ιησού, επάνω στην γη, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον εκούσιο θάνατό Του. Εκάλεσε δε το χριστεπώνυμο πλήρωμα να αγαπήσει έτι περισσότερο όλους τους σταυρωμένους αδελφούς, που υποφέρουν και πονούν είτε από ασθένειες, είτε από πείνα, είτε από την ανεργία και τις αδικίες, είτε από κατατρεγμούς και συκοφαντίες.