Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό (Μάσχα) στον Περιστέρι προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος

Πανδήμως εορτάστηκε η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) στο Περιστέρι.

Στην ακολουθία του όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και εν συνεχεία προεξήρχε της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του σεπτού ποιμενάρχου κ. Γρηγορίου.

Στο κήρυγμα του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Μητροπολίτης Λαρίσης αναφέρθηκε στα δεινά που πλήττουν τη ζωή όλων μας και πιο συγκεκριμένα σε όσα έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Έκανε λόγο για τις καταστροφικές πλημμύρες, για τις ζωές που χάθηκαν σε αυτές και για τις περιουσίες που υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Περιστερίου ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους αγάπης τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και όλους όσοι προσήλθαν να συνεορτάσουν τους δύο Αρχαγγέλους  Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Το απόγευμα στις 5:30 θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στους Αρχαγγέλους στο τέλος της οποίας θα λιτανευτεί η Ιερά Εικόνα των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ στους δρόμους της ενορίας.

ΠΗΓΗ: poimin.gr