Στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα ο Ποιμενάρχης μας

Με κάθε επισημότητα και ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 η μνήμη του αγίου Αθηναγόρου, του απολογητού και φιλοσόφου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως για να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους το «έτη πολλά». 

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας και συλλειτουργούντες ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και Λήμνου κ. Ιερόθεος, ενώ συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα ήταν οι Μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ. 

Ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοίρασε ο ίδιος το αντίδωρο, δεχόμενος τις ευχές των πιστών.