Στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού ο Ποιμενάρχης μας

Σε κλίμα συγκίνησης και πανευφρόσυνης χαράς τελέστηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, μέχρι πρότινος Πρωτοσυγκέλλου της όμορης Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πλειάδα Μητροπολιτών και Επισκόπων, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι των Αρχών της Μαγνησίας και της Αιτωλοακαρνανίας, κληρικοί αλλά και πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.