Στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Αντινίτσης ο Σεβασμιώτατος

Με ευλογία και άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε απόψε στον πανηγυρικό εσπερινό για το Γενέσιο της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μόνη Γενεσίου Θεοτόκου Αντινίτσης Δομοκού, όπου πριν είκοσι-πέντε χρόνια εκάρη Μοναχός. Στους κατάμεστους από λαό χώρους της Ιεράς Μονής λιτανεύτηκε η Ιερά Εικόνα της Θεοτόκου, ενώ οι χοροί των Ιεροψαλτών απέδιδαν τους θεσπέσιους ύμνους της εορτής μέσα σε κλίμα κατανύξεως.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Κυρία Θεοτόκο ως αιτία και πηγή της χαράς, τόνισε δε ότι αυτή η χαρά δεν έχει να κάνει με το ευτράπελο και επιπόλαιο συναίσθημα, αλλά είναι μια βαθειά βιωματική κατάσταση που συνδέεται με την ικανοποίηση ότι ο άνθρωπος υπακούει το Θείο Θέλημα και πράττει αυτό που πρέπει. Αναφέρθηκε στις πολλαπλές αφορμές απαισιοδοξίας και μελαγχολίας που μας δίνει η σύγχρονη εποχή σκοτώνοντας την ελπίδα και αντιπαρέβαλε ως ζωντανό παράδειγμα αντοχής και υπερνικήσεως των αντιξοοτήτων την ιστορία της Ιεράς Μονής. Μιας Μονής που την κατέστρεψαν οι Γερμανοί, σκοτώνοντας και τους Πατέρες, για να την αναστήσουν στο βυζαντινό της μεγαλείο και την λαμπρότητα οι επιγενόμενοι, μέσα από μύριες δυσκολίες.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την αγάπη και την τιμή της κανονικής άδειας, ευχήθηκε στον Πανοσιολ. Καθηγούμενο π. Αμβρόσιο και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής πλούσια την άνωθεν αγαθοδωρία και κάθε προκοπή ώστε να διακονούν τον ευσεβή λαό και να διατηρούν άσβηστο το καντήλι της Παναγίας.