«Σου δε Σωτήρ μεταμορφουμένου, το Θαβώριον όρος φωτί εσκέπετο…»

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ραψάνης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της Δεσποτικής εορτής.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, ο οποίος αν και παρών στην Θεία Μεταμόρφωση δεν έγραψε τίποτα περι Αυτής στο Ευαγγέλιό του. Βέβαια την υπαινίσεται σε πολλά χωρία, αλλά δεν τόλμησε να αναφερθεί ευθέως καθώς τα λόγια στην περιγραφή θείων γεγονότων, θεοπτιών και υπερφυσικών καταστάσεων, είναι πολλές φορές φτωχά και αδύναμα να αποτυπώσουν την πνευματική πραγματικότητα. Πολλές δε φορές όταν είμαστε άγευστοι εμπειριών της Θείας Χάριτος, όσα και να γράψουν και να καταγράψουν και να περιγράψουν οι Πατέρες, δε γίνεται τίποτα κατανοητό, αντίθετα δε, αδικείται η θεία πραγματικότητα.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Υπομονή και τη συνοδεία αυτής για τους κόπους που καταλαμβάνουν καθημερινά, ώστε να καταστούν το Μοναστήρι έναν πνευματικό φάρο για την περιοχή και παρακάλεσε όλους τους προσκυνητές να προσέρχονται και να δείχνουν την αγάπη και τον σεβασμό τους στις Μοναχές.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ραψάνης και πλήθος κόσμου.