Ρεπορτάζ από Λάρισα για την υπερχείλιση του Πηνειού, μέσα στην πόλη.

Ταύτην, Παράκληση στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης, στον συνοικισμό Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα), ακριβώς εκεί που “έσπασε” το ποτάμι και νερά ρέουν προς την είσοδο της Εκκλησίας, που συνεργεία τοποθέτησαν σάκους με άμμο στην είσοδο του υπογείου Ιερού Ναού. 

Ο π. Άνθιμος και ο π. Στέφανος, με τρεμουλιαστή φωνή, και κατά διαστήματα με λυγμούς, καλούσαν σε γονατιστή προσευχή τούς πιστούς ώστε “η Παναγία μας να σώσει την πόλη, να προστατεύσει τον Ιερό Ναό και να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας”.

Συγκλονιστικός ο λόγος του Λειτουργικού Ιερέως:

“Αδελφοί, μη φοβήσθε, κρατηθείτε γερά από το Φουστάνι της Μάνας μας, της Παναγίας ΜΑΣ. Προσευχηθείτε για τους πλημμυροπαθείς και τα Συνεργεία διάσωσης. Εκείνοι με την δύναμη των χεριών και εμείς συμπαραστάτες με την δύναμη του νου και της καρδιάς. Αδελφοί μου. Η πίστη κάνει θαύματα. Η Παναγία που γιορτάζει σήμερα και οι γονείς της Ιωακείμ και Άννα που γιορτάζουν αύριο, είναι δίπλα μας, ικετεύουν τον Άγιο Θεό για τα αδέλφια μας που κινδυνεύουν και για το σπίτι τους στα Ταμπάκικα!!!”.
Η εικόνα της πόλης… μελαγχολική. Αγωνία και αβεβαιότης στους πολίτες χωρίς να λείπει η εμπιστοσύνη στην Παναγία και τον προστάτη Άγιο Αχίλλιο τον Μυροβλύτη και Θαυματουργό. 

Ακολουθεί και το φωτορεπορτάζ: