Πρόγραμμα πανηγύρεως του υπόγειου Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Χαράλαμπο Λαρίσης

Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

  • Το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ.θα  ψαλεί  ο πανηγυρικός  Εσπερινός  μετ` αρτοκλασίας  και  θείου  κηρύγματος, και εν συνεχεία, στις 9:30 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Άγρυπνία.
  • Την Κυριακή 26 Ιουλίου ανήμερα της εορτής στις 7:00π.μ., θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία  του  Υψώματος  της  Αγίας.
  • Την Κυριακή 26 Ιουλίου, το απόγευμα και ώρα 7.00μ.μ., θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας.
  • Την Κυριακή 26 Ιουλίου, το βράδυ στίς 9.30μ.μ., θα  τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

– Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου  και  του  Αγίου Ενδόξου  Μεγαλομάρτυρος  Παντελεήμονος  του  Ιαματικού.

– Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους προς αποφυγή του συνωστισμού.

– Ο υπόγειος ιερός ναός θα είναι ανοικτός όλη την ημέρα για προσκύνηση. 

 ΕΚ  ΤΟΥ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ