Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης

Με μία σειρά πλούσιων λατρευτικών εκδηλώσεων θα πανηγυρίσει, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης τους προστάτες της.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 7.30μ.μ., θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Νωρίτερα και στα προπύλαια θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου (εξ Αγαρηνών) καταγόμενου από την Κόνιτσα και μαρτυρήσαντος στο Βραχώρι (Αγρίνιο) της Αιτωλίας την 23η Σεπτεμβρίου 1814.

Την κυριώνυμη ημέρα, Τρίτη 29 Ιουνίου το πρωί, θα γίνει η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και στις 8.00μ.μ. θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Εικόνος και της Τιμίας Κάρας πέριξ του Ιερού Ναού και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Αγρυπνία. 

Η Τίμια Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Πέμπτη 1η Ιουλίου και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Παναγίας της Προυσσιωτίσσης στο Καρπενήσι, όπου και φυλάσσεται.