Πρόγραμμα Εγκαινίων Υπογείου Ιερού Ναού Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου Μονεμβασιώτου του Ι. Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης

Ανακοινώνεται με χαρά ότι το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 θα τελεσθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη Μονεμβασιώτου Λάρισας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Τα Εγκαίνια ενός Ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει μία φορά σε ένα Ναό και με την Ακολουθία αυτή καθαγιάζεται η Αγία Τράπεζα και τα Αντιμήνσια πάνω στα οποία τελείται η Θεία Λειτουργία, ευλογείται το κτίσμα του Ιερού Ναού, ανάβει η ακοίμητη κανδήλα και πραγματοποιούνται και άλλες αγιαστικές και μοναδικές πράξεις. Αποτελεί μεγάλη ευλογία η συμμετοχή στην ακολουθία των Εγκαινίων.

Καλούνται όλοι οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις Ιερές ακολουθίες που θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Παρασκευή 20η  Οκτωβρίου, 18:00 μ.μ: Υποδοχή και Ετοιμασία των Ιερών Λειψάνων –Μέγας  Πανηγυρικός  Αρχιερατικός  Εσπερινός των Εγκαινίων
  • Σάββατο 21η Οκτωβρίου  6:00 π.μ.: Θα τελεστεί Όρθρος , Τελετή Ιερών Εγκαινίων και Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιερωνύμου.
  • Το απόγευμα στις  6:00 μ.μ.:  Εσπερινός Ιερά Παράκλησις  και τελετή του  Υψώματος.

Από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου θα τελείται καθημερινά Εσπερινός και Θεία Λειτουργία.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.