ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 8ήμερη ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ  

02/06 – 09/06/2015  (8ημερη)

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

02/06 ΤΡΙΤΗ: ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ­­– ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση και μεταφορά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη όπου με πτήση των Τούρκικων Αερογραμμών αναχωρούμε μέσω Κωνσταντινούπολης για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion και μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

03/06 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ)

Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την  Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

04/06 ΠΕΜΠΤΗ :  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΧΟΤΖΕΒΑΣ – ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε βρίσκεται το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Στη Βηθλεέμ επίσκεψη στη Βασιλική της Γεννήσεως και προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Επόμενη επίσκεψη  στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και  στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

05/06 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:   ΒΗΘΛΕΕΜ – ΦΡΕΑΡ  ΙΑΚΩΒ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Συνεχίζουμε για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στη Βηθλεέμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

06/06 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ –ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου.Επίσκεψη  στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Πλησιάζοντας τα Ιεροσόλυμα στην πόλη της Βηθανίας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

07/06 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΛΥΔΑ – ΙΟΠΠΗ – ΡΕΜΛΗ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό καιαναχώρηση για τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδα. Μεταφορά στη Γιάφα κι επίσκεψη στην Ι. Μονή των Αρχαγγέλων. Επίσκεψη στη Ρέμλη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Επιστροφή στη Βηθλεέμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

08/06 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ – Αβίβ, όπου και με πτήση των Τούρκικων Αερογραμμών αναχωρούμε για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη στις 14:45 και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο (σε τοπικό εστιατόριο). Διανυκτέρευση.

 

09/06 ΤΡΙΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΑ

Πρωινό επίσκεψη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επόμενος προορισμός μας το μεγαλούργημα όλων των εποχών, η Αγία Σοφία, που μας καταπλήσσει με τη μοναδικότητά της. Ελεύθερος χρόνος στη σκεπαστή αγορά, το γνωστό Καπαλί Τσαρσί, με τις 4.000 μαγαζιά, όπου μπορούμε να βρούμε ασημικά, κοσμήματα, υφαντά και κάθε είδους αναμνηστικά. Στις 15:00 αναχώρηση για το αεροδρόμιο “Ataturk” της Κωνσταντινούπολης και με πτήση των Τούρκικων Αερογραμμών αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη. Άφιξη στις 19:55, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για επιστροφή στη Λάρισα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 • Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.

 • Φόρους αεροδρομίων.

 • Διανυκτερεύσεις (6) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Βηθλεέμ, με πρωινό και ένα γεύμα.

 • Διανυκτέρευση (1) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη.

 • Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 • Ανάβαση με mini bus στο όρος Θαβώρ / Μεταφορά με mini bus στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα.

 • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά).

 • Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων / Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας.

 • Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 • Μεταφορά από/προς αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

 • Ενημερωτικά φυλλάδια / Ταξιδιωτική τσάντα του γραφείου μας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Ποτά, αχθοφορικά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

ΣΕ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ

 

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                                          ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
TK1882  02/06  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  09:40-11:00             ΤΚ   795 08/06  TELAVIV– ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 12:20–14:35
TK  786  02/06  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  12:20-14:35             ΤΚ 1893 09/06  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 18:30–19:55

 

 

 

 

Παρατηρήσεις:

 • Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.

 • Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 18/05/2015

 • Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.

 • Για ακυρώσεις έως 40ημέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.

 • Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 18/12/2014 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.

 • Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 20 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.

 

 • Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρεται στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, κεριά, φάρμακα θυμίαμα,  καραμέλες, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.